ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі набули чинності спрощені правила перетину лінії розмежування

Це стосується переміщення дітей і ввезення товарів.

На Донбасі набули чинності  спрощені правила перетину лінії розмежування
Фото: president.gov.ua

На Донбасі набули чинності спрощені правила перетину лінії розмежування громадянами з дітьми. Тепер для цього достатньо мати лише свідоцтво про народження, а не закордонний паспорт.

Також спрощено процедуру переміщення товарів через КПВВ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник секретаря РНБО з питань реінтеграції та відновлення Донбасу Сергій Сивохо

"Усунуто таке визначення, як ручна поклажа. КПВВ прибрати неможливо, але спростити життя нашим людям реально, і ми постійно над цим працюємо", - запевнив Сивохо.

На сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook оприлюднили повний перелік правил в'їзду на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, а також виїзду з них.

"В'їзд і виїзд осіб і транспортних засобів, а також переміщення товарів здійснюється винятково через певні контрольні пункти. Їх кількість і місце розташування визначається рішенням командира Об'єднаних сил", - уточнили у штабі.

Для перетину лінії розмежування іноземцями й особами без громадянства потрібно пред'явити будь-який документ, визначений ст. 15 Закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" і мати дозвіл фізичної особи.

Українці в'їхати на тимчасово окуповану територію можуть за наявності паспорта громадянина України, закордонного паспорта чи тимчасового посвідчення громадянина України або на підставі дозволу фізособи.

Діти віком до 14 років можуть в'їхати в супроводі дорослого, з закордонним паспортом або зі свідоцтвом про народження. Дітям віком від 14 до 16 років потрібен закордонний або український паспорт і також дорослий супровідник.

Нотаріально посвідченої згоди на переміщення від другого з батьків або усиновлювачів не вимагають, якщо дитина повертається на окуповану територію в супроводі тієї самої особи, з якою виїжджала. Діти віком від 14 до 16 років, які навчаються на контрольованій українською владою території, можуть переміщатися без дорослих, якщо в них є довідка з навчального закладу.

Громадяни, які виїжджали на неокуповані території з метою оформлення документів, можуть повернутися з довідкою, виданою територіальним органом або підрозділом ДФС.

Нагадаємо, в жовтні Держприкордонслужба повідомила про нові правила перетину лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram