ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові затримали зловмисника, який виманив у пенсіонера більш ніж мільйон гривень

Він подзвонив потерпілому і заявив, що його дочка нібито збила людину насмерть.

У Харкові затримали зловмисника, який виманив у пенсіонера більш ніж мільйон гривень
Фото: ТСН

У Харкові на 60 діб заарештували підозрюваного, який обманув і виманив у пенсіонера більш ніж мільйон гривень. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції Харківської області.

8 листопада близько 20:30 на міський телефон 81-річного чоловіка подзвонив невідомий. Він сказав, що дочка потерпілого нібито збила людину, яка зараз перебуває в лікарні у важкому стані.

Для її "лікування" пенсіонер передав невідомому 17 тис. доларів. Менш ніж через годину заявнику знову подзвонили і сказали, що "потерпілий" у ДТП загинув і потрібні ще гроші, щоб дочку пенсіонера не притягли до кримінальної відповідальності.

Після цього потерпілий передав зловмисникові ще 5400 доларів, 7 тис. євро та 37 тис. гривень.

Таким чином, телефонний шахрай заволодів грошима пенсіонера на загальну суму 1 109 368 гривень.

У результаті оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали підозрюваного. Ним виявився 28-річний чоловік, неодноразово судимий раніше за умисні корисливі злочини проти власності.

Слідчі Московського відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 і ч. 4 ст.190 (шахрайство) КК України. Зловмисникові загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на початку листопада в Харкові затримали 23-річного співробітника поліції, який зі знайомим побив чоловіка, забрав у нього золотий ланцюжок і сумку з особистими речами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram