ГоловнаСуспільствоВійна

Командування ООС сумнівається в розведенні на нових ділянках узимку

Погода завадить підготовці нових позицій і розмінуванню.

Фото: Макс Левин

Розведення сил і засобів на нових ділянках узимку проводитися, найпевніше, не будуть.

Про це сказав заступник командувача Операції об'єднаних сил Богдан Бондар.

"Зараз ми входимо в такий складний період, що погодні умови не завжди нам даватимуть змогу підготувати нові позиції. Крім того, якщо буде мороз, то заборонено прибирати мінно-вибухові огорожі. Тобто ми не можемо проводити заходи з розмінування - це заборонено протоколом. Тому складно сказати", - заявив він на брифінгу в суботу.

Ще восени 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - у Петровському, Золотому і Станиці Луганській. Рамкова угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і вшир.

Відведення тоді відбулося лише в районах перших двох населених пунктів - біля Золотого 1 жовтня 2016 року, а біля Петровського 7 жовтня 2016 року. У Станиці Луганській розведення сил не відбулося через обстріли, а біля Золотого і Петровського сторони повернулися на попередні позиції.

2019 року розведення почали заново. Воно вже відбулося на двох ділянках - №1 у районі селища Станиця Луганська та №2 в районі міста Золотого Луганської області.

9 листопада розпочалося розведення на ділянці №3 біля Петровського й Богданівки в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram