ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ вилучила контрабанду брендового одягу більш ніж на 100 млн гривень

На Львівській митниці вилучили вбрання на суму приблизно 350 тис. євро.

У Києві та у Львівській області СБУ вилучила контрабанди брендового одягу більш ніж на 100 млн гривень. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Фото: СБУ

"На складських приміщеннях у Києві виявлено новий брендовий одяг без відповідних товаросупровідних документів загальною вартістю майже 100 млн гривень. Наразі слідчими вирішується питання про арешт товару в судовому порядку", - сказано в повідомленні.

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Крім того, в пункті пропуску "Рава-Руська - Гребенне" Львівської митниці правоохоронці зупинили вантажний автомобіль, який перевозив чергову партію продукції вартістю приблизно 350 тис. євро.

Фото: СБУ

Триває досудове слідство в рамках порушеного кримінального провадження.

Зокрема, перевіряється причетність до протиправної діяльності службовців митниці.

Нагадаємо, 10 жовтня СБУ і ДБР проводили обшуки митників через схеми ввезення в Україну брендового одягу під виглядом секондхенду. Загалом було проведено близько 40 обшуків у Київській, Львівській, Тернопільській і Дніпропетровській областях за адресами діяльності підприємств-імпортерів, місцем проживання їх керівників, а також організаторів цієї схеми.

Одна партія такого одягу коштує не менш ніж 400 тис. доларів.

Вантажівки, які везли одяг у Львівській області за фіктивними документами, перетинали кордон через пункт пропуску тільки в зміни окремих митників, які організували безперешкодне проходження митних формальностей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram