ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві натовпом побили учасника АТО після камінг-ауту

П'ятеро людей підстерегли його біля будинку і напали.

У Києві натовпом побили учасника АТО після камінг-ауту
Василий Давиденко
Фото: Viktor Pylypenko / Facebook

У Києві невідомі побили ветерана бойових дій на Донбасі Василя Давиденка, який напередодні зізнався, що він гей.

Про це повідомив у фейсбуці представник організації з підтримки ЛГБТ-людей "Точка опори" Віктор Пилипенко.

"Цієї суботи п'ятеро радикалів-гомофобів підстерегли нашого побратима під його будинком і напали. Напали через його камінг-аут. Василь розповідає, що все відбулося дуже швидко, сказали: "Думав, ми не дізнаємося, де ти живеш, п...дар?" Ці щури били в пах ..., в голову, потім ногами. Вп'ятьох ... Василь встиг згрупуватися, це його врятувало", - написав він.

Пилипенко додав, що під час бійки Давиденкаові порвали спеціальний пояс-корсет для хребта, який йому був прописаний лікарями після поранення.

Також він припустив, що адресу ветерана могли розкрити його колеги по роботі, які влаштували йому бойкот після камінг-ауту.

Нагадаємо, раніше, 13 вересня, в Літературному музеї Харкова праворадикали намагалися зірвати лекцію про толерантність. Вони облили зеленкою активіста і лектора.

У червні в центрі Києва пройшов Марш рівності на захист прав ЛГБТ-спільноти. Напередодні поліція провела "спецоперацію", під час якої затримали дев'ять осіб віком від 18 до 48 років. Вони планували закидати учасників Маршу презервативами, наповненими екскрементами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram