ГоловнаСуспільствоВійна

Від початку доби окупанти вчинили 26 обстрілів на Донбасі

Втрат з української сторони немає.

Від початку доби окупанти вчинили 26 обстрілів на Донбасі
Фото: EPA/UPG

За минулу добу незаконні збройні формування РФ і її найманці 26 раз порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

"Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" противник вчинив 15 обстрілів позицій Об'єднаних сил: тричі неподалік Новотроїцького - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї; тричі біля Павлополя - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї, по два рази неподалік Водяного і Талаківки – з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Пищевика - з ручного протитанкового гранатомета; неподалік Пісок - з підствольних гранатометів і стрілецької зброї; біля Опитного, Авдіївки, Невельського - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Північ" окупанти 11 раз обстріляли позиції Об'єднаних сил: двічі неподалік Травневого - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Луганського - з міномета калібру 120 мм; біля Новолуганського – з міномета калібру 82 мм, а також автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; поблизу Кримського - з міномета калібру 82 мм, озброєння БМП, а також з гранатометів і стрілецької зброї; неподалік Новгородського - з міномета калібру 82 мм, а також автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; двічі поблизу Луганського - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, озброєння БМП, а також гранатометів і стрілецької зброї; неподалік від хутора Вільний - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; у районі Золотого - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Новотошківського - з озброєння БМП, а також гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

За минулу добу втрат в результаті ворожих обстрілів з українського боку не було.

Від початку поточної доби окупанти двічі порушили режим припинення вогню у районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід": неподалік Новотроїцького - зі стрілецької зброї і біля Водяного - з міномета калібру 82 мм, а також озброєння БМП і стрілецької зброї. В результаті обстрілу втрат з українкого боку не було.

Нагадаємо, 27 вересня у районі проведення операції Об'єднаних сил під час ворожого обстрілу загинув старший лейтенант Національної гвардії Олександр Марків. Він брав участь у Революції Гідності, воював у зоні АТО/ООС у лавах ЗСУ, а пізніше - Нацгвардії після складного відбору у Бригаду швидкого реагування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram