ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирі чиновник відключив від постачання газу цілу вулицю, вимагаючи хабар

Потерпілий випадково пошкодив газову трубу на своїй ділянці, оскільки газовики не попередили про її наявність.

СБУ викрила головного інженера Новоград-Волинського відділення АТ "Житомиргаз", який, вимагаючи хабар від місцевого жителя, незаконно відключив від постачання газу цілу вулицю Житомира. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Чиновник вимагав гроші від чоловіка, який випадково пошкодив трубу газопроводу під час проведення земельних робіт на своїй ділянці.

Фото: СБУ

Незважаючи на те, що наявність газової труби не значилася в земельній документації на ділянку і жодних попереджувальних знаків встановлено не було, чиновник оцінив закриття цього питання в 12 тисяч гривень хабара.

Фото: СБУ

Щоб нагнати страх на чоловіка, головний інженер на кілька днів відключив від газопостачання всю вулицю, на якій розташована ділянка потерпілого, і погрожував виставити офіційний рахунок через пошкодження газової мережі мінімум на 40 тис. гривень.

Правоохоронці затримали чиновника на робочому місці під час отримання всієї суми хабара. В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше ДБР затримало слідчого поліції під час отримання 50 тис. гривень хабара. Правоохоронець, який виконував обов'язки начальника слідчого відділу, вимагав у адвоката 2 тис. доларів США. За цю суму він обіцяв не перешкоджати укладенню угоди між обвинуваченим та потерпілим у кримінальному провадженні про завдання тяжких тілесних ушкоджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram