ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

ВООЗ визнала мікропластик у питній воді безпечним для здоров'я

Переважна більшість мікропластику проходить через організм без шкоди.

ВООЗ визнала мікропластик у питній воді безпечним для здоров'я
Фото: argi.su

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що мікропластик в питній воді не представляє великої небезпеки для здоров'я. У своїй доповіді експерти ВООЗ пояснюють, що як великі, так і найдрібніші частинки проходять через організм, не затримуючись у ньому, передає euronews.

"Немає абсолютно ніяких сумнівів у тому, що мікропластик міститься в питній воді, а також в джерелах, з яких беруть питну воду, наприклад, в ґрунтових водах. Коли ми говоримо про потенційні ризики, мова йде про інертні частинки. Пластик не вступає в хімічну реакцію, проникаючи в тіло і не завдає шкоди органам і тканинам. Наш головний висновок - переважна більшість мікропластика проходить через організм без шкоди", - заявив представник ВООЗ Брюс Гордон.

Йдеться про шматки будь-якого виду пластмасового сміття менш як 5 мм в довжину. Дослідження почалися після того, як в минулому році мікропластик виявили в більшості відомих брендів бутильованої води. Експерти вважають, що, незважаючи на попередні висновки, потрібно більше даних, щоб прийти до остаточних висновків.

ВООЗ розглядає забруднення планети пластиком як нагальну проблему. Експерти рекомендують скоротити використання пластмаси і поліпшити програми її утилізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram