ГоловнаСуспільствоВійна

На власних мінних полях на Донбасі загинуло четверо російських військових, - розвідка

Поспіх противника в мінуванні територій загрожує і мирним жителям.

На власних мінних полях на Донбасі загинуло четверо російських військових, - розвідка
Фото: Владислав Мусиенко

1-3 червня в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі на власних мінних полях загинуло четверо російських військових. Про це на брифінгу розповів речник Міністерства оборони Максим Праута.

Згідно з даними розвідки, російсько-окупаційні війська аврально почали облаштовувати мінно-вибуховими загородженнями нові позиції на окупованих територіях Донбасу.

"Поспішність дій противника в мінуванні території за відсутності взаємодії між підрозділами призводить до численних підривів російських військовослужбовців на власних мінах. Наприклад, протягом трьох попередніх днів через зазначені причини загинуло четверо військовослужбовців російсько-окупаційних військ", - підкреслив спікер Міноборони.

Крім того, він зазначив, що таке хаотичне встановлення мін загрожує цивільному населенню Донбасу.

Нагадаємо, сьогодні бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил біля м. Мар'їнка з мінометів калібру 82 мм і гранатометів різних систем, поблизу н.п. Піски - з мінометів калібру 82 мм, поблизу с. Гнутове - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Втрат серед військовослужбовців немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram