ГоловнаСуспільствоЖиття

АМКУ визнав необґрунтованим підвищення тарифу на проїзд у харківському метро

Інформацію за підсумками перевірки направили в прокуратуру.

АМКУ визнав необґрунтованим підвищення тарифу на проїзд у харківському метро
Фото: facebook.com/slava.mavrichev

Харківське обласне відділення Антимонопольного комітету України заявило про необґрунтованість нового тарифу на послуги з перевезення пасажирів в Харківському метрополітені.

"Попередньо встановлено, що в калькуляцію включені витрати, які не пов'язані з наданням послуг з перевезення пасажирів і суперечать порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (метрополітену), затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв'язку України від 05.03.2007", - йдеться в повідомленні на сайті відомстві.

У відділенні АМК в Харківській області заявили, що інформацію за підсумками перевірки економічного обґрунтування тарифу на проїзд в метро Харкова направили в прокуратуру Харківської області.

Нагадаємо, 6 лютого виконком Харківської міськради затвердив збільшення вартості проїзду в тролейбусах і трамваях з 4 до 6 гривень, а також в метро з 5 до 8 гривень. Представники "Харківського антикорупційного центру" подали позов до виконкому міськради з вимогою скасувати подорожчання проїзду. На думку позивачів, підставою для скасування рішень про підвищення вартості проїзду є порушення процедури прийняття регуляторних актів (зокрема, не був опублікований аналіз регуляторного впливу, а також те, що рішення виконкому підписав не мер Геннадій Кернес, а секретар Харківської міськради Олександр Новак).

Суд постановив повернути старий тариф, але виконком Харківської міськради 20 лютого прийняв нове рішення про підвищення вартості проїзду в метрополітені і наземному електротранспорті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram