ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Лікарі підтвердили менінгококову інфекцію у дитини з Вишгорода

Дівчинку госпіталізували в обласну лікарню у середу ввечері.

Лікарі підтвердили менінгококову інфекцію у дитини з Вишгорода
Фото: Сегодня

Медики підтвердили випадок менінгококової інфекції у дитини, госпіталізованої з Вишгорода. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані лабораторного центру Вишгородського району.

"Київська обласна дитяча лікарня", в яку госпіталізували хвору дитину, підтвердила діагноз. Ми займаємося контактними. Всього контактних обстежено 39 осіб", - повідомили у лабораторному центрі.

Медики обстежили на інфекцію батьків хворої дитини, сестру, двох працівників дитсадка, а також дітей з групи, які були в контакті з хворою дівчинкою. Результати аналізів ще не відомі. Також зараз немає інформації про стан хворої дитини.

Нагадаємо, увечері 21 листопада в реанімацію Київської обласної дитячої лікарні госпіталізували дівчинку дошкільного віку з підозрою на менінгококову інфекцію. У дитсадку, де займалася хвора дівчинка, карантин не оголошували, доступ у садок обмежили дітям, які не були в контакті з постраждалою.

Менінгококцемія - одна з клінічних форм менінгококової інфекції, захворювання передається повітряно-крапельним шляхом і розвивається стрімко, приводячи до сепсису і часто - смерті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram