ГоловнаСуспільствоЖиття

Послуга "муніципальна няня" не зобов'язує батьків виходити на роботу, - Рева

"Жодна з нинішніх гарантій по догляду за дитиною не буде скасована, зменшена або обмежена".

Послуга "муніципальна няня" не зобов'язує батьків виходити на роботу, - Рева
Фото: Макс Левин

Усі жінки або чоловіки, які користуються послугою "муніципальна няня", не будуть зобов'язані при цьому виходити на роботу.

Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, передає Цензор.НЕТ.

"Жодна з нинішніх гарантій по догляду за дитиною не буде скасована, зменшена або обмежена. Всі запропоновані заходи щодо соціальної підтримки сімей з дітьми тільки розширюють уже наявну програму", - зазначив він.

За словами Реви, "муніципальна няня", надання бебібокса й інші програми, які затвердив уряд у червні 2018 року, повинні розширити вже наявні послуги.

"Інше питання, яке виникає, що нібито ті, хто буде користуватися послугою "муніципальна няня", повинні будуть вийти на роботу. Це не так. Проекти рішень, які ми готуємо, припускають, що всі жінки або чоловіки можуть скористатися цією опцією як при виході на роботу, так і перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною", - пояснив міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував прийняття Кабміном низки рішень для підтримки дітей і батьків. Зокрема, це послуга "муніципальної няні", оплата якої з 2019 року буде частково компенсуватися з бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram