ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Нардеп Грановський просить прокуратуру та поліцію перевірити факт незаконного проведення операції задля отримання вигоди

Співробітників клініки підозрюють у підробці медичного висновку.

Нардеп Грановський просить прокуратуру та поліцію перевірити факт незаконного проведення операції задля отримання вигоди
Александр Грановский
Фото: пресс-служба Александра Грановского

Народний депутат від БПП Олександр Грановський звернувся із заявою до прокуратури м.Києва, начальника Головного управління Національної поліції у Києві, а також членів профільного комітету ВР з охорони здоров'я з проханням дати оцінку факту нібито незаконного хірургічного втручання хірургом ТОВ "Медична клініка Віва" за відсутності медичних показників у пацієнтки з метою отримання страхової виплати. Про це Грановський написав у себе у Facebook. 

Посилаючись на слова матері 26-річної дівчини, Грановський розповів подробиці ситуації. 4 жовтня дівчину з болем у животі оглянули двоє профільних фахівців ТОВ "Медична клініка Віва" (за страховою) і поставили діагноз кіста яєчника з припискою спостерігати в динаміці. Через дві години, коли до того самого медичного закладу дівчину привезла швидка, хірург-мамолог прийняв рішення прооперувати пацієнтку, посилаючись на велику внутрішню кровотечу. При цьому, зі слів матері, він не взяв аналізи і пункцію, не було огляду гінеколога, а результати УЗД через кілька днів підмінили.

"Пізніше Яна з донькою звернулися за консультацією до 4 пологового будинку, де їм лікарі пояснили, що для визначення такого діагнозу (є кровотеча чи ні), слід під місцевим наркозом зробити прокол довгою голкою і відібрати таким чином рідину. Якщо буде виявлено кров, операцію роблять зазвичай лапароскопічним методом; якщо мова йде про рідину, то цілком можна обійтися амбулаторним лікуванням", - зазначив Грановський.

Окрім того, за його словами, у клініці відмовляють повідомляти будь-яку інформацію матері дівчини, посилаючись на конфіденційність.

У зв'язку з цим народний депутат звернувся до міської прокуратури та до голови Нацполіціі у м.Києві з проханням перевірити цей факт.

"Зі схожою заявою мати дівчини Костюк Вікторія Феліксівна вже зверталася, але, за її інформацією, заяву так і не було зареєстровано, а розслідування, відповідно, не ведеться. Якщо насправді лікарі недбало поставилися до стану здоров'я дівчини, якщо лікарі прийняли рішення оперувати Яну, не маючи на те належних підстав, якщо зробили вони таку операцію виключно з меркантильних міркувань, якщо дійсно лікарі порушили всі можливі медичні протоколи, такі "фахівці" мають бути притягнуті до відповідальності", - зазначив Грановський.

Також він прикріпив медичний висновок, виданий фахівцями ТОВ "Медична клініка Віва" та заяву матері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram