ГоловнаСуспільствоЖиття

Голову Херсонської ОДА Гордєєва не пустили на церемонію прощання з Гандзюк

Друзі Катерини перекрили прохід йому та його охороні.

Голову Херсонської ОДА Гордєєва не пустили на церемонію прощання з Гандзюк
Фото: Скриншот видео

Голову Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва не пустили на церемонію прощання з активісткою Катериною Гандзюк, яка померла 4 жовтня в опіковому центрі в Києві.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Гордєєв приїхав у херсонський палац мистецтв, де проходить церемонія прощання, але друзі Катерини перекрили прохід йому та його охороні.

Після декількох хвилин суперечок Гордєєв поїхав.

Нагадаємо, 31 липня Гандзюк облили сірчаною кислотою. Вона отримала опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей, перенесла численні операції з видалення відмерлих тканин і пересадки шкіри. 4 листопада Гандзюк померла.

На цей момент відомо про п'ятьох підозрюваних у замаху - це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Усі вони є учасниками бойових дій на сході України в складі добровольчих формувань. Торбін і Васянович нагороджені орденами "За мужність" III ступеня. Одним із фігурантів справи також недавно назвали помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Замовники вбивства залишаються невідомими.

6 листопада під час виступу в Верховній Раді голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що за побиття Гандзюк організатор обіцяв виконавцю 5 тис. доларів. Однак пізніше організатори передумали і вирішили облити активістку кислотою.

Генпрокурор Юрій Луценко, своєю чергою, заявив про 12 підозрюваних - імовірних замовників убивства. Генпрокурор розповів, що імена трьох з них назвала йому сама Гандзюк перед смертю. При цьому Луценко стверджує, що витік інформації в ЗМІ завадив планам слідства.

На цей момент справу Гандзюк, за рішенням Генпрокуратури, розслідує Служба безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram