ГоловнаСуспільствоЖиття

Убивця підполковника Хараберюша розповіла про замовника вибуху, - ЗМІ

Співпрацю з "ДНР" встановив суд, але конкретних прізвищ бойовиків не називали.

Убивця підполковника Хараберюша розповіла про замовника вибуху, - ЗМІ
Фото: facebook.com/don.gp.gov.ua

Донеччанка Юлія Прасолова, засуджена до 12 років в'язниці за вбивство підполковника СБУ Олександра Хараберюша, в інтерв'ю ТСН назвала ім'я замовника вбивства. Відповідне відео опубліковано в програмі "ТСН-Тиждень".

Прасолова розповіла, що за вбивство їй заплатив "чиновник" терористичної організації "ДНР" - "помічник начальника Центру спеціальних операцій Міністерства держбезпеки" Максим Симонов, який раніше служив в українській правоохоронній системі.

"Фінансують його російські структури. Одна з баз центру розташована в промзоні заводу "Ізоляція". Тепер там ангари з технікою і в'язниця для полонених. Керує центром Володимир Євдокимов на прізвисько "Ленін". ... Немає жодного підтвердження його роботи на українські або російські спецслужби до війни", - зазначив журналіст програми Анатолій Цаплієнко.

За словами Прасолова, бойовики заплатили їй 15 тис. доларів, але в декількох розписках для Симонова Прасолова вказала загалом суму близько 60 тис. доларів. "Він сказав, що я не одна це все робила, що хтось пристрій робить. Я написала розписку. Потім він приїхав ще раз, каже, що треба написати більше. Написала ще", - розповіла засуджена.

Також вона повідомила, що вбивство Хараберюша було не останнім її завданням: Симонов наказав їй підірвати офіцера спецслужб у Слов'янську. Ще один теракт вона повинна була здійснити в н.п. Курахово, де розташована потужна електростанція.

Нагадаємо, в 2014 році полковник СБУ Олександр Хараберюш переїхав з родиною до Маріуполя з Донецька. 31 березня 2017 року його автомобіль підірвали радіокерованою міною, закладеною в автомобіль.

Через півроку в Одесі затримали 29-річну мешканку Донецька Юлію Прасолову, підозрювану в цій справі. Прасолова зізналася в тому, що саме вона заклала вибухівку в машину полковника СБУ.

Слідством встановлено, що громадянка України Прасолова за попередньою змовою з бойовиками "ДНР", діючи за їхніми вказівками та інструкціями, 31 березня 2017 року прикріпила саморобний вибуховий пристрій на магнітній основі до днища автомобіля, яким користувався полковник СБУ. Упевнившись, що Хараберюш сів за кермо автомобіля і почав рух, обвинувачена зателефонувала на номер оператора мобільного зв'язку, встановлений у вибуховому пристрої, чим активувала його.

У результаті вибуху офіцер загинув на місці події.

На початку жовтня 2018 року Іллічівський суд Маріуполя засудив Прасолову до 12 років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram