ГоловнаСуспільствоПодії

Кияни вийшли на акцію пам'яті Гандзюк

Вона померла через три місяці після того, як була облита кислотою в Херсоні.

Увечері 4 листопада в Києві на вулиці Богомольця біля будівлі Міністерства внутрішніх справ зібралася акція пам'яті Катерини Гандзюк. Вона померла в неділю через три місяці після того, як була облита кислотою в Херсоні.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, на акцію прийшли близько двохсот чоловік з фотографіями померлої активістки і плакатами.

Біля входу до МВС запалили лампадки.

Нагадаємо, Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. Вона дістала опіки 40% шкіри та сильне ушкодження очей і перенесла численні операції з видалення відмерлих тканин і пересадки шкіри.

4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні. Цього самого дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "Закінчене вбивство".

Відомо про п'ятьох осіб, які обґрунтовано підозрюються в замаху на вбивство Гандзюк. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Усі вони є учасниками бойових дій на сході України в складі добровольчих формувань, зокрема - Української добровольчої армії. Торбін і Васянович були нагороджені орденами "За мужність" III ступеня. Однак невідомими залишаються замовники вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram