ГоловнаСуспільствоЖиття

У Сенцова проблеми із серцем, печінкою і нирками, - адвокат

Йому призначають певні препарати, які він приймає на голодування.

У Сенцова проблеми із серцем, печінкою і нирками, - адвокат
Фото: 89.fsin.su

Дмитро Дінзе - адвокат українського режисера Олега Сенцова, який відбуває покарання в російській колонії,- розповів, що стан здоров'я українця критичний.

Про це повідомляє "Настоящее время".

За словами Дінзе, у Сенцова, який голодує 141 день, - загострення, відповідно, проблема із серцем - серцева недостатність.

"Ревматизм нижньої кінцівки, плюс проблеми з'явилися з печінкою і нирками. Оскільки в нього на тлі голодування змінився вміст крові, зважаючи на це, йому призначили певні ліки, глюкозу прокапали, поживні суміші, які йому треба зараз приймати. Виходячи з цього, відповідно до висновку всіх фахівців - лікарів, які його обстежують: кардіолог, невропатолог, можливо, навіть хірург - йому призначають певні препарати, які він приймає під час голодування", - повідомив адвокат.

За словами Дінзе, ні прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, ні представниця МЗС Марія Захарова не змогли підтвердити чи спростувати чутки про можливий обмін Сенцова. Адвокат переконаний, що заяви про обмін Сенцова на росіян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, засуджених у США, а також заарештовану там Марію Бутіну, - лише публічний крок російських спецслужб.

"Переговори (про можливий обмін, - ред.) зараз у глухому куті. Думаю, що спецслужби РФ просто-напросто так висловили свою позицію... Про те, що такий варіант можливий. Думаю, що це лише публічний крок російських спецслужб, які дали певний знак, щоб вийти з переговорної кризи щодо Сенцова, про те, хто загалом їм був би цікавий у рамках цього обміну. А коли звернулися в МЗС із цим питанням - природно, МЗС нічого не може знати, тому що МЗС, як правило, озвучує вже офіційну позицію російської сторони", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, Сенцова Росія засудила до 20 років позбавлення волі за звинуваченням у створенні "терористичної організації" в Криму - за підпал дверей офісу "Російської громади Криму" і вікна місцевого відділення "Єдиної Росії".

16 травня стало відомо, що Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях. Він тримає його досі.

У серпні експерти ООН заявили, що життя Сенцова в неминучій небезпеці і закликали Росію звільнити його "без попередніх умов і терміново". 10 вересня стало відомо, що Сенцов склав заповіт.

У Росії стверджують, що стан українця "задовільний".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram