ГоловнаСуспільствоОсвіта

МОЗ вдруге звільнило Амосову з посади ректора

Контракт розірвали 1 жовтня "у зв'язку з невиконанням законних вимог".

МОЗ вдруге звільнило Амосову з посади ректора
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я повторно звільнило Катерину Амосову з посади ректора Національного медичного університету ім. Богомольця. Про це повідомляє прес-служба відомства.

1 жовтня у зв'язку з невиконанням Амосовою законних вимог Державної аудиторської служби України МОЗ вдруге розірвало контракт із нею.

Держфінінспекція в березні 2016 року провела ревізію фінансово-господарської діяльності НМУ ім. О.О. Богомольця за період з 1 жовтня 2012 по 1 грудня 2015. Перевірка виявила низку грубих порушень, після чого Держфінінспекція України зобов'язала керівництво НМУ усунути їх. Загальна сума збитків, завданих державі через невиконання вимог Держфінінспекції ректоркою НМУ, становить понад 3 млн грн, заявляє МОЗ.

"Станом на 1 жовтня 2018 повністю не усунуто порушення за 12 пунктами акта ревізійної перевірки від 2 березня 2016 року - на суму близько 2 млн грн. Держаудитслужба повідомила МОЗ України, що в червні 2018 звернулася в Генеральну прокуратуру України щодо забезпечення кримінального провадження. Прокуратура міста Києва об'єднала два кримінальні провадження за фактом розкрадання і нецільового використання бюджетних коштів керівниками адміністрації НМУ ім. О.О. Богомольця", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 20 вересня Печерський районний суд Києва відновив Катерину Амосову на посаді ректора НМУ ім. Богомольця. МОЗ із таким рішенням не згоден і звернувся до правоохоронних органів з вимогою розслідувати діяльність Амосової на посаді ректора.

23 квітня Міністерство охорони здоров'я оголосило конкурс на заміщення посади ректора НМУ ім. Богомольця.

У лютому Міністерство охорони здоров'я відсторонило Амосову від роботи ректора НМУ ім. Богомольця і директора центру тестування МОЗ Ірину Булах за зрив інтегрованого іспиту "КРОК 1. Стоматологія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram