ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики здійснили обстріл житлового сектора у Водяному

Наслідки обстрілів уточнюють, втрат серед військових немає.

Бойовики здійснили обстріл житлового сектора у Водяному
Водяное

За минулу добу, 1 жовтня, бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях наших військ, у тому числі чотири рази - із застосуванням забороненого важкого озброєння. Втрат серед українських військових немає, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці в Фейсбуці.

Ворог здійснював обстріли наших позицій у районах населених пунктів Кримське, Золоте, Новозванівка, Луганське, Зайцеве, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Позиції Об'єднаних сил у районі населеного пункту Водяне супротивник обстріляв з мінометів 120 і 82 калібрів, а по опорних пунктах біля Луганського двічі відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм. Також по захисниках Луганського окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти.

Учора ввечері бойовики обстріляли житловий сектор Водяного з артилерії калібру 122 мм, а також мінометів 82 і 120 калібру, витративши загалом 31 артилерійський снаряд і 16 мін. Обстріл вели не по позиціях Збройних сил України, а по житловому сектору населеного пункту. Наслідки злочину російсько-окупаційних військ наразі уточнюють представники української сторони СЦКК спільно з СММ ОБСЄ.

За даними розвідки, четверо бойовиків знищені і 6 отримали поранення.

З початку поточної доби супротивник тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил. На Маріупольському напрямку - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу населених пунктів Водяне і Лебединське, а по опорних пунктах наших військ у районі Кримського - з гранатометів. Важке озброєння не застосовували. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Нагадаємо, напередодні бойовики здійснили 28 обстрілів, один український військовий отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram