ГоловнаСуспільствоЖиття

Рінат Ахметов - найвідоміший благодійник України Важно

Фонд Ахметова розповів про отримані подяки від пенсіонерів.

Рінат Ахметов - найвідоміший благодійник України

У понеділок, 1 жовтня, відзначають Міжнародний день літніх людей. З перших днів конфлікту на Донбасі турботу про найбільш нужденних взяв на себе Рінат Ахметов. Літні жителі регіону опинилися на межі виживання, тому допомога Ріната Ахметова стала для них порятунком. Згідно з останніми дослідженнями Київського міжнародного інституту соціології (КМІС)*, 85% жителів Донбасу, які отримали допомогу Фонду Ріната Ахметова, вважають, що не змогли б без неї вижити. Щодня на адресу Фонду надходять листи, дзвінки та звернення зі словами подяки за порятунок. Значна їх частина - від літніх людей.

"Від щирого серця дякую Рінату Леонідовичу. Низький уклін вам за порятунок жителів села Гранітне від голодної смерті", - каже місцевий житель, пенсіонер Федір Маркович.

Як пояснив Роман Рубченко, директор Фонду, з перших днів збройного конфлікту найбільша програма Фонду Ріната Ахметова - Гуманітарний штаб щодня допомагає мирним жителям, фактично рятує від голоду найбільш незахищених: старих, дітей і людей з інвалідністю.

"Коли Рінат Ахметов ухвалив рішення створити Гуманітарний штаб, головним завданням він назвав допомогу людям, постраждалим від бойових дій на Донбасі. Допомагати ефективно і вчасно, миттєво ухвалювати рішення і працювати 24/7 за принципом "допомога тут і зараз" тим, кому вона потрібна найбільше", - зазначив директор Фонду.

Завдяки гуманітарній допомозі Ріната Ахметова врятовано життя понад мільйона людей. Цю підтримку неможливо виміряти грошима, адже насамперед мова йде про людські життя. За словами Рубченка, українці знають і довіряють Фонду Ріната Ахметова: згідно КМІС, понад 90% жителів України знають про його діяльність. Це на 10% більше, ніж у Міжнародного Червоного Хреста, що посідає друге місце.

А роботу Гуманітарного штабу позитивно оцінюють 72% населення.

Діяльність Фонду Ріната Ахметова високо оцінили не тільки в Україні, а й за кордоном.

"Я хочу висловити повагу тим організаціям, які допомагають мирним громадянам по обидві сторони лінії зіткнення. Таким, як Фонд Ріната Ахметова, підтримка якого полегшить життя нужденних. Радий, що допомогу продовжують надавати", - говорить заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

На величезному значенні гуманітарної діяльності Фонду Ріната Ахметова на Донбасі наголосив і заступник голови Управління ООН з координації гуманітарних питань в Україні Іван Бочорішвілі.

"Благодійний фонд зі самого початку конфлікту, ось вже стільки років допомагає людям на Донбасі. Крім того, він обмінюється інформацією з іншими міжнародними організаціями. Це в наших інтересах, тому що ми хочемо, щоб люди отримували ту допомогу, якої вони реально потребують. Те, що робить Фонд для жителів Донбасу, неоціненне", - сказав Бочорішвілі.

З перших днів збройного конфлікту на Донбасі всі зусилля Фонду Ріната Ахметова зосереджені на допомозі Мирним.

Найбільша програма Фонду - Гуманітарний штаб Ріната Ахметова - спрямована на підтримку найбільш нужденних мирних жителів Донбасу, які постраждали внаслідок бойових дій:

- "Допомога населенню" - видано 12 141 087 продуктових наборів;

- "Адресна допомога" - індивідуальну допомогу отримали понад 50 000 осіб, допомогу на лікування отримали понад 11,4 тисячі осіб, з них понад 5,8 тисячі - діти;

- "Мирне літо-дітям Донбасу" - літній відпочинок та психологічну допомогу отримали майже 4000 дітей;

- "Реабілітація поранених дітей" - в рамках напрямку отримали допомогу понад 100 постраждалих;

- "Евакуація і розселення" - було евакуйовано близько 50 тисяч мирних жителів. З них 15 тисяч - це діти.

*Дослідження проводилося в липні 2018 року, опитано 2450 респондентів.

Джерело

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram