ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі загинув один український військовий, ще одного поранено

Бойовики застосовують важке озброєння.

На Донбасі загинув один український військовий, ще одного поранено
Фото: Макс Требухов

У середу, 22 серпня, в зоні бойових дій на Донбасі було поранено українського військовослужбовця, сьогодні вночі один військовий загинув. Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці в Фейсбуці.

Упродовж доби бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ, у тому числі і з застосуванням забороненого важкого озброєння. Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а на окремих напрямках - з мінометів калібру 82 і 120 мм, ствольної артилерії калібру 122 мм.

Ворог здійснював обстріли наших позицій у районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Катеринівка, Опитне, Піски, Мар'їнка, Старогнатівка, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Водяне. Поблизу Гнутового окупанти обстріляли позиції Об'єднаних військ з артилерії калібру 122 мм. Також супротивник застосував проти наших захисників 120 мм міномети в районі Кримського та 82 мм міномети в районі населеного пункту Піски.

З опівночі четверга, 23 серпня, російські окупаційні війська з артилерії, мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляли позиції українських захисників поблизу Новотошківського, Кримського, Старогнатівки і Водяного. Під час бою загинув один військовослужбовець Збройних сил України.

За даними розвідки, одного окупанта ліквідовано.

Нагадаємо, Тристороння контактна група в Мінську домовилася про припинення вогню з опівночі 29 серпня в зв'язку з початком навчального року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram