ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі поліція вперше оголосила підозру в жорстокому поводженні з тваринами

Суд заарештував підозрюваного без права застави.

В Одесі поліція вперше оголосила підозру в жорстокому поводженні з тваринами
Фото: runews.su

Поліцейські Одеси вперше в історії України оголосили про підозру за ч. 3 ст. 299 Кримінального кодексу (жорстоке поводження з тваринами) і звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомив у Фейсбуці радник начальника головного управління Нацполіції Одеської області Руслан Форостяк.

Він також зазначив, що суд задовольнив клопотання поліції і заарештував підозрюваного без права застави.

Форостяк наголосив, що це стало можливим також завдяки активній позиції зоозахисників і їхній співпраці з правоохоронцями.

Як пише "Інтерфакс-Україна", наприкінці весни - початку літа в Одесі поширилася інформація про сім'ю, яка жорстоко знущалася з тварин. Чоловік і жінка брали собак і котів нібито "в добрі руки", а потім убивали їх, викидаючи з балкона, топлячи, завдаючи колото-різаних поранень. За короткий час за цими фактами в поліцію надійшло понад 10 заяв.

Нагадаємо, раніше в Києві зоозахисники домоглися затримання шкуродера Олексія Святогора, але суддя відпустив його під домашній арешт. Незважаючи на безліч фото і відео, де Святогор знущається з тварин і зізнається в їх убивстві, його судитимуть не за жорстоке поводження з тваринами, а за поширення матеріалів про це.

З літа 2017 року Україна посилила покарання за статтею про жорстоке поводження з тваринами. Так, знущання з тварин, вчинені із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, караються арештом на термін до шести місяців або обмеженням волі на термін до трьох років. Ті ж дії, вчинені у присутності малолітнього, караються обмеженням волі на термін від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін. Ті самі дії, вчинені з особливою жорстокістю або якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі, або вчинені групою осіб, караються позбавленням волі на термін від п'яти до восьми років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram