ГоловнаСуспільствоПодії

Харківська поліція розслідує вбивство 9 котів у притулку

Невідомі проникли в будинок уночі і вбили всіх тварин.

Харківська поліція розслідує вбивство 9 котів у притулку

Харківська поліція розшукує невідомих, які вбили 9 котів у міні-притулку. Згідно з повідомленням, невідомі вночі проникли в житловий будинок, де утримувалися коти, і вкрай жорстоко вбили всіх тварин. Інцидент стався в ніч на неділю, 15 липня.

Про це повідомляє прес-служба регіональної поліції.

Власниця притулку, 51-річна жінка, надала нежитловий будинок для утримання безпритульних тварин. Волонтери приходили туди кілька разів на день, щоб погодувати котів і поприбирати.

За цим фактом слідчий відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст. 299 (знущання над тваринами, що належать до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських спонукань, а також нацьковування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців.

Нагадаємо, раніше в Києві зоозахисники домоглися затримання шкуродера Олексія Святогора, проте суддя відпустив чоловіка під домашній арешт. Незважаючи на безліч фото і відео, де Святогор знущається над тваринами і зізнається в їх убивстві, його будуть судити не за жорстоке поводження з тваринами, а за поширення матеріалів про це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram