ГоловнаСуспільствоЖиття

Мешканець Полтавської області отримав шість років в'язниці за знущання над котом

Вирок суду ще не набув чинності.

Мешканець Полтавської області отримав шість років в'язниці за знущання над котом
Фото: Александр Рудоманов

Глобинський районний суд Полтавської області засудив місцевого жителя до шести років позбавлення волі за каліцтво кота.

Про це повідомляють на сайті суду.

Зазначається, що 8 листопада вироком суду громадянина "Ш." визнано винним і засуджено за ч. 3 ст. 299 (жорстоке поводження з твариною) Кримінального кодексу.

"Як встановлено під час розгляду справи, 19 листопада 2017 року підсудний, перебуваючи в будинку за місцем проживання, діючи умисно, невстановленим предметом відрізав коту на прізвисько "Киць-Киць" 2/3 частини хвоста, сім’яник та ліву вушну раковину, а також заподіяв тварині поранення у вигляді різаної рани в області крупа. Таким чином, обвинувачений свідомо з особливою жорстокістю завдав каліцтва тварині", - йдеться у повідомленні.

В судовому засіданні підсудний свою вину не визнав повністю.

Вирок суду ще не набрав чинність.

Нагадаємо, 7 серпня в Одесі вперше в історії України було оголошено підозру за жорстоке поводження з домашніми тваринами.

Від літа 2017 року Україна посилили покарання за статтею про жорстоке поводження з тваринами. Так, знущання над тваринами, вчинені із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. Ті ж дії, вчинені у присутності малолітнього, караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, вчинені з особливою жорстокістю або, якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі, або вчинені групою осіб, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram