ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура направила до суду справу чиновників, які вимагали $72 тис. в Одеській області

Четверо чоловіків вимагали гроші від жінки, яка продала земельну ділянку.

Генпрокуратура направила до суду справу чиновників, які вимагали $72 тис. в Одеській області
Фото: argument.ua

Генпрокуратура України завершила досудове розслідування і передала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох чиновників з Одеської області, які вимагали 72 тис. доларів. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Підозрювані у справі - в.о. начальника слідчого відділу НП в Одеській області, двоє депутатів місцевого рівня та начальник одного з відділів обласної ради.

"Встановлено, що вказані особи, діючи за попередньою змовою групою осіб, висловлюючи погрози пошкодити і знищити майно потерпілої, вимагали та отримали від неї грошові кошти в сумі 72 тис. доларів США", - сказано в повідомленні.

Постраждала виручила гроші від продажу земельної ділянки в курортному містечку Затока.

Обвинувальний акт спрямований до Приморського районного суду Одеси для розгляду по суті. Покарання за вимагання з погрозами за ст. 189 КК України становить від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією затримали учасників організованого угруповання, яке спеціалізувалося на викраденні людей, силовому "віджиманні" бізнесу і вимаганні великих сум грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram