ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрювані у справі про вбивство Вороненкова відмовилися від безкоштовних адвокатів

Захисники Тарасенка та Лося зараз у відпустках.

Підозрювані у справі про вбивство Вороненкова відмовилися від безкоштовних адвокатів
Фото: скриншот видео

Шевченківський районний суд міста Києва продовжив підготовче засідання у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Під час засідання двоє обвинувачених - Ярослав Тарасенко і Олександр Лось - відмовилися від державних захисників, передає УНН.

Обидва захисники обвинувачених зараз у відпустках, тому суд на попередніх засіданнях постановив призначити нових безкоштовних адвокатів.

Сьогодні Лось відмовився від свого безкоштовного адвоката Оксани Терес. Тарасенко також передав письмову заяву колегії суддів про відмову від адвоката Анни Казаченко.

Прокурори, у свою чергу, зазначили, що суд не має права розглядати справу без адвокатів. Колегія суддів задовольнила прохання обвинувачених і продовжила підготовче засідання.

Після невеликої перерви в засіданні суд ухвалив обвинувальний акт і вирішив розглядати справу колегією присяжних.

"Судовий розгляд здійснювати судом присяжних у складі 2 професійних суддів і 3 присяжних", - оголосив суддя. Таке рішення було прийнято на прохання обвинувачених у зв'язку із загрозою їхнього довічного ув'язнення. Крім того, суд продовжив арешт підсудних до 5 жовтня включно.

Судове засідання по суті розпочнеться 10 серпня.

Нагадаємо, підозрюваний у вбивстві Вороненкова Тарасенко раніше оголосив голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram