ГоловнаСуспільствоВійна

Вибухи мінометів спровоковані низьким рівнем підготовки особового складу, - Згурець

Порохового заряду недостатньо, щоб розірвати ствол міномета.

Вибухи мінометів спровоковані низьким рівнем підготовки особового складу, - Згурець
Фото: ukroboronprom.com.ua

Військовий експерт Сергій Згурець стверджує, що потужностей порохових зарядів не вистачить для того, щоб розірвати ствол міномета. І твердження про те, що причиною розриву ствола може бути якість металу, він вважає непрофесійним. Таку заяву Згурець зробив в коментарі LB.ua

"Якщо вибухає міна, то і радянський міномет, і "Молот" розриває. Випробування, які відбулися на полігоні в Рівному, були пов'язані спеціально підривами і радянських мінометів, і українського міномета типу «Молот». Що цікаво, радянський міномет розривається ще більше, ніж «Молот», що було підтверджено випробуваннями. Але якщо не вибухає міна, то розриву труби не буде, тому потужності порохових зарядів, що виштовхують міну через канал міномета, не вистачає для того, щоб розірвати метал мінометної труби, який би він не був. Насправді можна вистрілювати міни навіть зі звичайної тонкостінної труби. Конструкція міномета не має стосунку до цих трагедій. Трагедії спровоковані низьким рівнем підготовки особового складу", - вважає Згурець.

Читайте: Метал чи люди: хто винен у тому, що вибухає "Молот"?

Нагадаємо, вранці 6 липня на Рівненському загальновійськовому полігоні в результаті вибуху міномета "Молот" загинули троє військових, ще дев'ять осіб отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram