ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура оголосила голові Перечинської РДА про підозру у вчиненні смертельної ДТП (оновлено)

Чиновника збираються взяти під варту

Прокуратура оголосила голові Перечинської РДА про підозру у вчиненні смертельної ДТП (оновлено)
Фото: Viktor Olefir / Facebook

Прокуратура повідомила про підозру голові Перечинської районної державної адміністрації Закарпатської області Віктору Олефіру в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, що спричинило загибель жінки, в стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляє прес-служба регіональної прокуратури.

"Прокурор Закарпатської області тільки що оголосив про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого) голові Перечинської районної адміністрації, котрий вночі, 13 липня, здійснив наїзд на двох місцевих жінок", - сказано в повідомленні.

Олефіра затримано, на цей час готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Оновлення 16.50. Голова Перечинської районної державної адміністрації Віктор Олефір, що зробив напередодні ввечері ДТП зі смертельними наслідками, написав заяву про звільнення. Про це повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль. "Обласна державна адміністрація займає принципову позицію - перед законом усі рівні, а за його порушення треба відповідати. Особливо це стосується чиновників. Голова РДА за моєю вказівкою вже написав заяву про звільнення і відсторонений від посади, до Києва направлено матеріали на його звільнення", - повідомив Москаль.

Він зазначив, що Олефіра затримали і зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. "За моєю ініціативою прокуратура і поліція будуть наполягати в суді на його арешті", - поінформував очільник області.

Департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА доручено надати максимальну медичну допомогу травмованій жінці.

У той же час Ужгородський міськрайонний суд переніс обрання запобіжного заходу Олефіру на 16 липня на прохання його адвоката. Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Судове засідання відбудеться в понеділок, о 9-й ранку. Принаймні такий час визначено на цю хвилину. Причина перенесення одна - це прохання захисників голови Перечинської РДА. Адвокат просив суд перенести засідання через те, що він так і не встиг детально і ретельно ні поспілкуватися зі своїм підзахисним, ні власне вникнути в суть справи. Він був призначений сьогодні, о 11 ранку. Весь цей час його підзахисний перебуває в СІЗО", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, ДТП сталася пізно ввечері в п'ятницю, 13 липня. Олефір скоїв наїзд на двох жінок, одна з яких загинула. Пізніше стало відомо, що перед цією аварією поліція відпустила чиновника з місця іншої ДТП, оскільки там "ніхто не постраждав".

У зв'язку із загибеллю жінки в районі оголошено траур, скасовано фестиваль "Лемківська ватра".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram