ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відмовився продовжувати арешт кримчанина Ісмаїла Рамазанова і відпустив його з СІЗО

Рамазанова звинувачують у "поширенні ворожнечі і ненависті".

Кримчанина Ісмаїла Рамазанова випустили із Сімферопольського СІЗО. Про це повідомив голова Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедлі на своїй сторінці в Фейсбуці.

Напередодні суд відмовив слідчому в продовженні арешту Рамазанова, оскільки за вказаною кримінальною справою підозрюваного не можна тримати під арештом більш як півроку, пише "Крим.Реалії". Сім'я Рамазанова очікувала, що його відпустять 16 липня, але це сталося на два дні раніше.

Кримчанин вже перебуває вдома, його прийшли привітати зі звільненням родичі і друзі. Сам Рамазанов сказав, що теж не сподівався на таке раннє звільнення.

На одному з попередніх судових засідань Рамазанов розповідав, що його катували, йому ламали пальці, надягали пакет на голову. "Я хочу, щоб весь світ знав про те, що відбувається в Криму, тому я буду говорити про це на кожному судовому засіданні", - розповів раніше Рамазанов.

Слідство приписує Ізмаїлу Рамазанову поширення екстремістських висловлювань за допомогою інтернет-рації Zello, а також незаконне зберігання патронів. Сам Ісмаїл Рамазанов своєї провини не визнає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram