ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд виправдав помічницю депутата, яка потрапила в ДТП

У результаті аварії постраждали тільки транспортні засоби.

Суд виправдав помічницю депутата, яка потрапила в ДТП
Фото: segodnya.ua

Голосіївський районний суд Києва визнав Альбіну Басисту невинуватою в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди в Києві. Басиста є помічником депутата Верховної Ради Олени Шкрум ("Батьківщина") і потрапила в ДТП у центрі Києва в березні цього року.

Згідно з протоколом, складеним управлінням патрульної поліції, Басиста на Audi Q3 була неуважна на перехресті вулиць Льва Толстого й Антоновича, не стежила за дорожньою обстановкою, не дотрималася безпечного інтервалу, в результаті чого зіткнулася з автомобілем Toyota Camry, що призвело до пошкодження транспортних засобів.

Басиста категорично заперечувала свою провину і пояснила, що дотримувалася своєї крайньої лівої смуги на проїзній частині, перетинаючи перехрестя. За її словами, автомобіль Toyota Camry рухався в середній смузі і не дотримувався свого напрямку руху на перехресті і зіткнувся з її автомобілем.

Водій Toyota заявив, що рухався винятково у своїй середній смузі, однак ліворуч від нього з'явилася Audi Басистої, яка і здійснила зіткнення.

Читайте також: Чорний список популістів

Вивчивши пояснення учасників аварії, схеми місця ДТП, розміщення автомобілів на проїжджій частині після аварії, а також відеозаписи, суд дійшов висновку, що водій Toyota не врахував дорожню обстановку, специфіку напрямків руху, не дотримався безпечного бокового інтервалу, в результаті чого допустив зіткнення з автомобілем Audi, який рухався в своїй смузі.

Суд закрив справу щодо помічниці Шкрум у зв'язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, Московський районний суд Харкова засудив до трьох років позбавлення волі 18-річного Тиграна Єнгібаряна, який 16 січня збив на пішохідному переході 17-річного підлітка і втік з місця аварії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram