ГоловнаСуспільствоЖиття

Чиновник Держгеокадастру вимагав від підприємця 270 тис. доларів

Генпрокуратура розкрила подробиці вчорашніх обшуків на Закарпатті.

Чиновник Держгеокадастру вимагав від підприємця 270 тис. доларів
Фото: flickr/СБУ

Генеральна прокуратура України розкрила подробиці справи про великий хабар в управлінні Держгеокадастру в Закарпатській області.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Згідно з повідомленням, співробітники управління вимагали грошові кошти від приватного підприємця за виділення у власність земельних ділянок у Воловецькому районі Закарпатської області. За інформацією правоохоронців, у середині лютого 2018 року в Держслужбу геодезії звернувся приватний підприємець з приводу придбання або виділення земельних ділянок безоплатно у власність для будівництва гірськолижного спуску та готелю.

Чиновник Держслужби геодезії з метою одержання неправомірної вигоди (270 тис. доларів) повідомив підприємцеві, що зараз нема можливості отримати землю у власність, і розповів, як через певний проміжок часу придбати ділянку на правах власності.

Зокрема, підприємцеві пропонувалося знайти 4 учасників антитерористичної операції й отримати від них довіреність на представництво їхніх інтересів в отриманні ділянок сільгосппризначення за межами населеного пункту по 2 га кожна на безкоштовних засадах.

"Свої послуги сприяння в отриманні земельних ділянок співробітники Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області оцінили у 270 000 доларів США", - повідомляє прес-служба.

Двох підозрюваних затримали 2 травня після отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 117,5 тис. доларів.

Затриманим підготовлено повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення від посад.

Раніше прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган написала в мікроблозі Twitter, що затримані - керівник і заступник керівника Держслужби геодезії в Закарпатській області. Згідно з інформацією на сайті Держслужби геодезії, начальником управління у Закарпатській області є Світлана Мельничук, яка вчора спростувала своє затримання, але підтвердила проведення обшуків в управлінні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram