ГоловнаСуспільствоЖиття

Маленький Святослав Семенець потребує допомоги для лікування

Діагноз хлопчика - синдром короткої кишки, найближчим часом йому знадобиться операція із закриття стоми.

Маленький Святослав Семенець потребує допомоги для лікування
Святослав Семенец

Святославу 2 роки і 4 місяці. 2 роки і 4 місяці малюк живе на крапельницях з внутрішньовенним харчуванням через вроджену патологію. За перші місяці після народження йому видалили всю товсту кишку і 2/3 тонкої. Залишок кишки такий короткий (лише 105 см), що не здатен повноцінно засвоювати звичайну їжу. Через це перші 14 місяців життя Святослав провів у стаціонарі Охматдиту, де після чотирьох порожнинних операцій постійно був під'єднаний до крапельниці з внутрішньовенним харчуванням, антибіотиками, протигрибковим засобом.

Ситуацію дещо поліпшила операція в Ізраїлі, під час якої дитині встановили спеціальний внутрішньовенний катетер Broviac. Завдяки йому Святослав зміг покинути стаціонар лікарні і вирушити додому. Але малюк, як і раніше, залежить від внутрішньовенного живлення - тому що це єдиний спосіб поповнити нестачу калорій і поживних речовин, які не надходять в організм зі звичайною їжею через ситуацію з кишківником. Ба більше, доба без крапельниці внаслідок несправності катетера в березні 2018 року обернулася моментальною втратою 400 грамів ваги і сильним зневодненням.

При цьому Святослав - активний, веселий і допитливий, відмінно розвивається відповідно до віку. Кожен вихід на вулицю з маленької квартири на Русанівці - захоплення. Шкода лише, що прогулянки тривають занадто мало - тому що час крапати чергові ліки, а також очищати шкіру на животі малюка від вмісту ілестоми: виведеного назовні відрізка тонкої кишки, через який відбувається випорожнення кишківника. Дуже часто вміст ілестоми, потрапляючи на шкіру (а це неминуче), подразнює її аж до появи виразок - малюк уже майже не плаче, коли мама з татом обробляють їх спеціальними мазями.

Святослав Семенець
Святослав Семенець

Українські медики, на жаль, вже зробили все можливе: при всьому прогресі розвитку медицини в нашій країні ніхто не береться робити операцію на такому короткому відрізку тонкої кишки. Однак обнадійливі прогнози дають ізраїльські лікарі: Святослав має всі шанси жити і набирати вагу без щоденних крапельниць, як звичайні діти! Для цього найближчим часом йому необхідно провести операцію із закриття стоми в Ізраїлі. Вартість операції - €42000. Збір коштів триває до 31 травня 2018 року.

Мама і тато Святослава звертаються по допомогу до всіх небайдужих - щоб у малюка було нормальне, щасливе і, головне, здорове дитинство.

Святослав Семенець, 2 роки

24.12.2015 р.н. Київ, Україна

Діагноз - синдром короткої кишки, синдром мальабсорбції, спайкова хвороба.

Збір на операцію із закриття стоми в клініці Bnai-Zion, Ізраїль

Сума збору - 42000 євро

Залишилося зібрати 32362,53 євро

Термін збору - до 31.05.2018

Телефон мами: 0956453988 - Алла

Реквізити для допомоги:

Картка ПриватБанк (UAH):

5168 7456 0075 6529

Семенець Алла Едуардівна (мама)

PayPal: [email protected]

Документи можна переглянути за посиланням:  https://www.facebook.com/pg/svyatoslav.semenets/photos/?tab=album&album_id=1837670939808488

Сторінка facebook: https://www.facebook.com/svyatoslav.semenets

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram