ГоловнаСуспільствоПодії

Суд засудив до 3 років в'язниці 18-річного водія, який збив підлітка на переході в Харкові

Слухання у справі проходили в закритому режимі.

Суд засудив до 3 років в'язниці 18-річного водія, який збив підлітка на переході в Харкові
Тигран Енгибарян
Фото: Vgorode.ua

Московський районний суд Харкова засудив до трьох років позбавлення волі 18-річного Тиграна Єнгібаряна, який 16 січня збив на пішохідному переході 17-річного підлітка й утік із місця події.

Про це йдеться в рішенні, яке оголосила на засіданні суддя Алла Харченко.

Також суд позбавив Єнгібаряна права керувати транспортними засобами на три роки.

Суд визнав його винним у скоєнні злочинів за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту) і ч.1 ст.135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу.

У вироку зазначено, що Єнгібарян не обрав безпечну швидкість, виїхав на зустрічну смугу і допустив наїзд на Віношкіна, який загинув від отриманих тілесних ушкоджень. Причиною його смерті стала травма голови, ускладнена крововиливом.

Звинувачення наполягало на п'яти роках в'язниці і позбавленні водійських прав на три роки.

Суд врахував як пом'якшувальну обставину визнання Єнгібаряном провини і відшкодування потерпілим матеріальної та моральної шкоди в повному обсязі.

Потерпілі відмовилися від цивільних позовів і просили застосувати до обвинуваченого відстрочку виконання покарання. Однак суд вирішив, що виправлення без ізоляції від суспільства неможливе і застосував ст.69 (призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом) Кримінального кодексу.

Суд залишив запобіжний захід для Єнгібаряна у вигляді утримання під вартою до набуття вироком чинності.

Слухання у справі проходили в закритому режимі за клопотанням обох сторін.

Нагадаємо, 16 січня в Харкові на пішохідному переході автомобіль Toyota Camry збив насмерть 17-річного хлопця. Удар був такої сили, що хлопця двічі перевернуло в повітрі. Незважаючи на це, водій не зупинився і поїхав з місця ДТП.

Патрульні знайшли автомобіль за декілька сотень метрів від місця трагедії у дворах - злочинець покинув машину й утік із місця злочину. Пізніше поліція повідомила, що водія вдалося встановити і затримати - ним виявився 18-річний харків'янин Тигран Єнгібарян. 18 січня суд заарештував його без права внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram