ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Львові від кору померла трирічна дитина

Це восьмий летальний випадок від початку року.

У Львові від кору померла трирічна дитина
Фото: www.gorod.lv

Минулого тижня у Львові від кору померла трирічна дитина.

Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

"На жаль, на 14-му тижні [2018 року] стався ще один летальний випадок від кору - померла дитина трьох років у Львові, яка не була щеплена. З початку року від ускладнень кору померло вісім осіб: шестеро дітей і двоє дорослих", - повідомили в міністерстві.

Усього протягом 14 тижнів 2018 року на кір захворіла 9861 особа - 3614 дорослих і 6247 дітей.

МОЗ рекомендує зробити профілактичне щеплення, якщо його не було зроблено раніше.

Кір є вкрай заразною тяжкою хворобою вірусного походження. Вірус кору зазвичай передається через прямий контакт, а також повітрям, інфікує слизову оболонку, а потім поширюється організмом.

Першою ознакою кору зазвичай є значне підвищення температури, яке настає приблизно через 10-12 днів після впливу вірусу і триває від 4 до 7 днів. На цій початковій стадії можуть з'являтися нежить, кашель, почервоніння очей і сльозотеча, а також дрібні білі плями на внутрішній поверхні щік. Через кілька днів з'являється висип, зазвичай на обличчі і верхній частині шиї. Приблизно через три дні висип поширюється по тілу і, врешті-решт, з'являється на руках і ногах. Тримається 5-6 днів і потім зникає.

Більшість смертельних випадків кору стається через ускладнення, пов'язаних з цією хворобою. Найчастіше ускладнення розвиваються у дітей віком до п'яти років або у дорослих людей віком від 20 років. Найсерйозніші ускладнення включають сліпоту, енцефаліт (інфекція, що призводить до набряку головного мозку), важку діарею і пов'язану з нею дегідратацію, вушні інфекції і тяжкі інфекції дихальних шляхів, такі як пневмонія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram