ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у справі Крисіна перенесли за наполяганням його адвокатів

Підготовче засідання відклали до 15 березня.

Сьогодні Дарницький районний суд повинен був провести підготовче засідання у справі проти "тітушок" Юрія Крисіна і Сергія Чемеси. Але, як повідомляє кореспондент LB.ua з залу суду, засідання перенесли на 15 березня.

Адвокати Юрія Крисіна зажадали перенести засідання, оскільки вони нібито не отримали обвинувальний акт і не знайомі з матеріалами у справі. За їхніми словами, з трьох захисників обвинувальний акт отримав тільки той, який не зміг прибути до суду через відрядження в іншій справі.

Рішення про те, чи передавати обвинувальний акт для розгляду по суті, приймуть 15 березня о 13:30. До цього часу всі учасники процесу повинні ознайомитися з обвинувальним актом.

Крисіну і Чемесу інкримінують тортури і викрадення активістів Майдану 21 січня і 18 лютого 2014 року. У справі троє потерпілих. Юрія Крисіна звинувачують за ч. 4, 5 статті 27, ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 296, ст. 340 Кримінального Кодексу, а Сергія Чемеса - за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 296, ч. 4 ст. 296, ст. 340 ККУ.

"Перший епізод - викрадення людини та катування біля метро "Бориспільська". Другий - вулиця Прорізна, хуліганські дії, кидання вибухових предметів, потім дії перемістилися на Велику Житомирську. А також перешкоджання проведенню мирних акцій", - перераховує прокурор Володимир Приходько. Він зазначив, що в справі є певні труднощі, наприклад, багато свідків просто бояться давати свідчення через те, що на волі залишилися інші "титушки".

Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Чемеса було обрано 9 березня 2017 року і тривав досі. Запобіжний захід для Юрія Крисіна не обрано.

Нагадаємо, раніше Шевченківський суд встановив, що 17 лютого 2014 року Крисін за велику грошову винагороду зібрав групу "тітушок" для протидії активістам Євромайдану. 18 лютого він зі своєю групою блокували і били мітингувальників у районі Михайлівської площі, внаслідок чого загинув журналіст В'ячеслав Веремій. За цим епізодом раніше судимому Крисіну суд присудив 4 роки умовно (прокуратура просила 6 років в'язниці). Поки рішення Шевченківського суду намагаються оскаржити в Апеляційному - Дарницький суд починає розгляд нової справи проти Крисіна і його "колеги" Сергія Чемеса. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram