ГоловнаСуспільствоЖиття

​На "святковому обіді" в Коростенському УТОСі владу пригощали м'ясом і виноградом, а людей з інвалідністю - булочками та печивом

Нардеп Арешонков заявив, що йому соромно за організацію урочистого заходу, і вибачився перед жителями міста.

У Коростені Житомирської області з нагоди Дня інваліда в місцевому УТОСі влаштували "святковий обід", на якому представників влади пригощали м'ясом і виноградом, а людей з інвалідністю - булочками та печивом.

Фото: korosten.in.ua

Спільнота "Наш Коростень" виклала відео, де видно, що люди сидять за напівпорожніми столами, на яких тільки булочки і печиво, зате стіл представників влади заставлено різними стравами і пляшками.

Як повідомляється на офіційному сайті Коростеня, в "урочистому заході для осіб з вадами зору" брали участь мер міста Володимир Москаленко, народний депутат України Володимир Арешонков, голова міської ГО "Асоціація керівників міста Коростеня" Василь Куницький, начальник управління праці та соціального захисту населення Володимир Єсін.

Фото: стоп-кадри з відео

Подякувавши всім, хто піклується про людей з особливими потребами, високі гості висловили надію, що "кожен з нас не тільки раз на рік буде згадувати про людей з особливими потребами, щоб висловити їм свою повагу та підтримку, а щодня допомагати тим, хто так цього потребує", - повідомляє прес-служба міської ради.

Народний депутат від Коростенського округу Володимир Арешонков, коментуючи захід заявив, що йому соромно за організацію святкового обіду для людей з обмеженими можливостями, де столи чиновників ломилися від страв.

"Для всіх, хто потребує коментарів щодо ганебного видовища в Коростенському УТОСі ... Всі обурення і критику на свою адресу приймаю, не пам'ятаю, чи відчував хоч раз в житті такий моральний дискомфорт ... Картаю себе, що не встав і не пішов, але вже нічого не змінити. Не чекайте від мене виправдань чи пояснень... Те, що не я накривав там столи і не змушував роздягнених дітей виступати в холодному приміщенні, не може бути виправданням. Зізнаюся, не відразу, але звернув увагу на столи, коли мені надали слово, питав організаторів, чому на них майже порожньо, на що почув пояснення, що все зараз доставлять. Не доставили...", - написав депутат в фейсбуці.

Він також зазначив, що "не міг брати з одного столу ковбасу і переставляти на інший", бо був на правах запрошеного, а також про те, що вибачився перед жителями Коростеня зі сцени Будинку культури наступного дня після інциденту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram