ГоловнаСуспільствоЖиття

Прапорщик Нацгвардії присвоїв майна на 2,3 млн гривень і втік

Військовослужбовця оголошено в розшук.

Прапорщик Нацгвардії присвоїв майна на 2,3 млн гривень і втік
Фото: ngu.gov.ua

Військова прокуратура оголосила в розшук начальника складу військової частини Національної гвардії в Київській області, який самовільно покинув місце служби, і почала розслідувати привласнення ним майна зі складу на суму понад 2,3 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті військової прокуратури Центрального регіону.

"Розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України за фактом викрадення (привласнення) начальником складу старшим прапорщиком Г. майна, що перебуває на зберіганні у військовій частині 3077 Національної гвардії України (Київська область)", - йдеться в повідомленні.

За результатами проведеної позапланової інвентаризації майна було виявлено недостачу радіостанцій, ноутбуків, системних блоків, моніторів, комутаторів та іншого військового майна на загальну суму близько 2 млн 326 тис. гривень.

"Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону стосовно зазначеного військовослужбовця здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу за фактом самовільного залишення військової частини, його оголошено в розшук, отримано рішення слідчого судді про дозвіл на затримання", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в Білій Церкві начальник складу військової частини вкрав 100 тонн дизпалива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram