ГоловнаСуспільствоЖиття

Правозахисники заявили про посилення переслідування кримських татар в окупованому Криму

З 2015 року російська влада заарештувала щонайменше 26 осіб.

Правозахисники заявили про посилення переслідування кримських татар в окупованому Криму

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявляє, що російська влада в анексованому Криму посилила переслідування кримських татар з метою повністю придушити інакомислення на півострові.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Російська влада в Криму постійно переслідує кримських татар за їх гучну опозицію до російської окупації з моменту її початку в 2014 році. Вона зображує активних кримських татар як екстремістів і терористів, змусила багатьох до втечі та створила умови, щоб ті, хто вирішив залишитися, ніколи не почувалися вільними у висловлюванні своїх думок", - заявив директор Human Rights Watch з питань країн Європи і Центральної Азії Х'ю Вільямсон.

Правозахисники також вказують на конкретні випадки переслідування, зокрема, затримання і штрафи за поодинокі пікети, які в Росії формально вважаються єдиним способом протесту, який не вимагає попереднього дозволу влади.

З початку 2015 року російська влада заарештувала щонайменше 26 осіб за звинуваченням у причетності до ісламістського руху "Хізб ут-Тахрір", нагадують у Human Rights Watch. Ця релігійно-політична організація заборонена в Росії з 2003 року, але є легальною як в Україні, так і в більшості країн Європи.

Нагадаємо, після анексії Криму ФСБ проводить на півострові регулярні обшуки і допити журналістів, активістів, громадських діячів. Правозахисники характеризують це як "боротьбу з інакомисленням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram