ГоловнаСуспільствоПодії

Викрадачем немовляти виявилося подружжя, що втратило свою новонароджену дитину

Тепер їм може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Радник голови МВС Антон Геращенко стверджує, що викрадачами немовляти в Києві була сімейна пара, яка деякий час тому втратила власну новонароджену дитину.

"Викрадачами виявилася сімейна пара з Вишгорода. Кілька тижнів тому вони втратили свою новонароджену дитину і прийняли фатальне для себе рішення - купити або викрасти чужу. Тепер їм загрожує до 10 років позбавлення волі за статтею 146 Кримінального Кодексу за викрадення дитини. Замість того, щоб зачати нове життя або усиновити дитину законним чином, вони тепер проведуть довгі роки в місцях позбавлення волі", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, що увечері 20 жовтня батько прийшов разом з двомісячною дитиною в київський садок на Оболонь, щоб забрати старшу дочку. Він залишив коляску з дівчинкою під сходами на першому поверсі будівлі, а сам пішов у групу. Коли ж через кілька хвилин повернувся, виявив порожню коляску без переносного кошика.

Слідчим відділом Оболонського управління поліції за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років тюремного ув'язнення.

21 жовтня близько полудня викрадачів затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram