ГоловнаСуспільствоЖиття

Жебрівський пообіцяв 1 млн гривень знавцям історії Донбасу

У Донецькій області прагнуть розвіяти міфи і протистояти "русскому міру".

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський оголосив про проведення конкурсу на вивчення історії донецького краю з призовим фондом 1 мільйон гривень.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Для всіх, хто захоплюється краєзнавством, хороша новина: оголошено конкурс журналістських і краєзнавчих робіт на дослідження давньої історії нашого краю "Донеччина.UA". Призовий фонд - мільйон гривень!", - написав Жебрівський.

До участі в конкурсі запрошують всіх, хто знає історію "глибше, ніж писалося в радянських підручниках".

"Хочемо розвіяти міфи, які насаджувалися на цій землі протягом тривалого часу, про те, що до Катерини-блудниці тут було дике поле", - написав глава ОВЦА.

За його словами, очікуються роботи про дослідження перших поселень в регіоні, українського козацтва, Української народної республіки, дисидентський рух, а також "історії сучасного опору України так званому "русскому міру".

Як повідомлялося, у 2013 році дев'ятикласники Донецької області навчалися за посібником, в якому історія рідного краю викладалася на прикладах протистояння "шахтарів" і "хохлів". Посібник для учнів 9 класу "Історія рідного краю (Донеччина з кінця ХVІІІ до кінця ХІХ століття)" було схвалено Міністерством освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram