ГоловнаСуспільствоЖиття

​Термомодернізація Палацу дітей та юнацтва заощадила 730 тис. гривень на комунальні послуги, - Кличко

Загальна сума заходів з енергозбереження становила 4,5 млн гривень.

​Термомодернізація Палацу дітей та юнацтва заощадила 730 тис. гривень на комунальні послуги, - Кличко
Дворец детей и юношества
Фото: kiev.klichko.org

Здійснені в Київському Палаці дітей та юнацтва заходи з енергоефективності дозволили зекономити за півтора року 730 тис гривень на сплаті за комунальні послуги.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції палацу, де тривають роботи з ремонту.

За словами керівництва закладу, заходи щодо термомодернізації почали впроваджувати з 2015 року. За цей час тут встановили обладнання автоматичного регулювання тепла і сучасне світлодіодне освітлення. Також модернізовано теплопункт, де встановили електричні водонагрівачі для системи опалення. Крім того, була утеплена фасадна частина будівлі.

"Загальна сума заходів з енергозбереження становила 4,5 млн гривень. Це дозволило за півтора року заощадити 730 тис. гривень з урахуванням підвищення тарифів на газ і електроенергію", - наголошується в повідомленні.

Кличко наголосив, що завданням столичної влади є реалізація заходів з енергозбереження в усіх комунальних підприємствах столиці, щоб забезпечити ефективне споживання тепла і оптимізувати витрати на оплату рахунків.

"Люди звикли, що у нас були дуже дешеві енергоносії. Однак зараз ситуація змінилася, і кожен з нас розуміє, наскільки дорогим стало тепло. Хочу нагадати, що тарифи встановлює НКРЕ, але в наших руках зробити все можливе, щоб втілити заходи з термомодернізації та зменшити фінансове навантаження на кожну установу, на бюджет", - наголосив мер.

Нагадаємо, КМДА вирішила повернути спортклуб "Схід" у комунальну власність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram