ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала банду "клофелінщиків" у Кропивницькому

Жертвам підсипали снодійне, а потім їх грабували.

Поліція затримала банду "клофелінщиків" у Кропивницькому
Фото: npu.gov.ua

У Кропивницькому поліція затримала банду осіб, які обкрадали клієнтів розважальних закладів міста, підсипаючи їм снодійне.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

Правоохоронці отримали інформацію про те, що невідомі особи обкрадають нетверезих клієнтів у розважальних закладах. Поліцейські вийшли на слід учасників злочинної групи, організатором якої виявився раніше судимий за збут наркотиків, 36-річний виходець з Кавказького регіону. У спільники він покликав свого знайомого, який виконував функції водія та ще чотирьох жінок віком від 22 до 31 року.

Дівчата підшукували нетверезих громадян у нічних закладах, непомітно підсипали в алкоголь снодійне. Якщо відвідувач справляв враження багатої людини і сам пропонував новим подругам поїхати до себе додому, вони погоджувалися і викрадали не лише речі, які жертва мала при собі, а й цінності з квартири.

"Для того, щоб «приспати» потерпілих, зловмисниці використовували сильнодіючий медичний препарат. Він у поєднанні з алкоголем не завжди мав снодійний ефект, а міг викликати параліч нервової системи і органів дихання. У разі ішемічної хвороби цей засіб може викликати зупинку серця. Однак кмітливі дівчата, які й самі виявилися споживачами наркотиків, такими деталями не цікавилися", - відзначили в поліції.

Фото: npu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 (крадіжка). Всім учасникам групи загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У цей час доведено причетність підозрюваних до більш ніж 300 епізодів кримінальних злочинів. Під час обшуків у них було вилучено метамфетамін, гранату марки РГД-5, травматичний пістолет і патрони до нього, сильнодіючі медпрепарати, а також особисті речі, викрадені в потерпілих.

Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, на початку року поліція затримала декілька груп "клофелінщиків" у Запоріжжі та Чернівцях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram