ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві та Одесі затримали двох "телефонних терористів"

Їм доведеться компенсувати витрати установ, які зазнали збитків.

У Києві та Одесі затримали двох "телефонних терористів"
Фото: Depositphotos/dragana.stock

Співробітники Служби безпеки та поліції викрили в Києві та Одесі двох "телефонних терористів", які повідомляли про "мінування" житлових будинків.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

У Києві співробітники спецслужби затримали чоловіка, який вирішив "пожартувати" і повідомив про мінування 9-поверхового житлового будинку в центрі столиці, з якого довелося евакуювати близько 100 осіб.

В Одесі викрили раніше судимого жителя обласного центру, який у стані алкогольного сп'яніння зробив анонімний дзвінок і повідомив про замінування однієї з квартир житлового будинку міста.

За обома фактами порушено кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 КК.

"СБУ вкотре нагадує, що, незалежно від мотивів «телефонних терористів», неправдиве повідомлення про мінування будь-яких об'єктів власності карається позбавленням волі на термін від двох до шести років. За повторний такий дзвінок зловмисник може бути засуджений до позбавлення волі на термін від чотирьох до восьми років", - зазначили в СБУ.

"Жартівникові" також доведеться компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від протиправних дій.

Нагадаємо, поліція закликала Верховну Раду посилити відповідальність за фальшиві мінування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram