ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Київської області оштрафував російську авіакомпанію на 10 млн гривень за польоти до Криму

Назву авіакомпанії не вказують.

Суд Київської області оштрафував російську авіакомпанію на 10 млн гривень за польоти до Криму
Фото: goodvin.info

Господарський суд Київської області задовольнив позов прокуратури Автономної Республіки Крим і оштрафував на 10 мільйонів гривень російську авіакомпанію, яка здійснює щоденні польоти в анексований Крим.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Криму.

"Авіакомпанія-порушник не платила гроші за отримані аеронавігаційні послуги в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, а також польотну інформацію в межах Сімферопольського району", - йдеться в повідомленні.

Відзначено також, що в порядку взаємної міжнародно-правової допомоги до розгляду справи були залучені судові органи Російської Федерації. Так, арбітражний суд Москви виконав доручення українського суду і вручив відповідачу копію ухвали про початок судового процесу і позовну заяву прокурора.

Назву авіакомпанії не вказують.

"Належне повідомлення авіакомпанії-порушника про вимоги прокуратури автономії надає українській стороні можливість запуску механізму стягнення зазначених коштів із боржника на території Російської Федерації", - прокоментував прокурор Гюндуз Мамедов.

Нагадаємо, станом на осінь минулого року Україна нарахувала російським авіакомпаніям штрафів на суму 721,236 млн грн за польоти в окупований Крим. Однак стягнути ці гроші Державіаслужба поки що не змогла.

У зв'язку з окупацією Криму Україна заборонила польоти на півострів з 12 березня 2014 року. Аналогічні заборони ввели Європейська організація з безпеки польотів (Eurocontrol) і Міжнародна організація цивільної авіації (IKAO).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram