ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд оштрафував на 25 тис. гривень екс-директора Фонду соцзахисту інвалідів, підозрюваного у вимаганні

Сергій Артюх цілком визнав свою провину та розкаявся у скоєному.

Суд оштрафував на 25 тис. гривень екс-директора Фонду соцзахисту інвалідів, підозрюваного у вимаганні
Фото: goodvin.info

Шевченківський районний суд Києва оштрафував на 25 тис. гривень колишнього директора Фонду соціального захисту інвалідів Сергія Артюха, підозрюваного у вимаганні 300 тис. гривень хабара.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Наприкінці 2016 року до Артюха звернувся директор обласного відділення Фонду з проханням допомогти йому в призначенні на посаду керівника Одеського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Артюх погодився та заявив, що питання про призначення можна вирішити за 300 тис. гривень, які потрібно передати третій особі.

16 лютого Артюх, перебуваючи в автомобілі Mercedes-Benz біля станції метро "Контрактова площа" в Києві, отримав частину хабара в розмірі 84 тис. гривень. А 17 лютого за аналогічних обставин він отримав 234 тис. гривень. Таким чином, за два дні він отримав 318 тис. гривень хабара.

"Артюх визнав свою провину," усвідомив кримінально-протиправний характер своїх дій, щиро розкаявся в скоєному і просить суд проявити гуманність, ... оскільки він має низку тяжких захворювань, а також утримує двох малолітніх дочок і дочку-інваліда 2-ї групи", - зазначається в повідомленні.

У підсумку суд визнав Артюха винним в одержанні неправомірної вигоди для третьої особи і призначив покарання у вигляді штрафу. Крім того, він має заплатити 5 148 гривень процесуальних витрат, пов'язаних із залученням експертів.

Речові докази (636 купюр номіналом 500 гривень) суд залишив у розпорядженні Фінансово-економічного управління Служби безпеки.

Нагадаємо, завкафедри харківського вишу вимагав у колеги 380 тис. гривень хабара.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram