ГоловнаСуспільствоЖиття

Мати засудженого в Криму українця Балуха написала лист Путіну

Жінка повідомила про факти переслідування її сина і фабрикацію кримінальної справи.

Мати засудженого в Криму українця Балуха написала лист Путіну
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Мати українського активіста, кримчанина Володимира Балуха, засудженого за звинуваченням у зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, звернулася до президента Росії Володимира Путіна з відкритим листом.

Текст листа опублікувала Кримська правозахисна група, повідомляє "Крим.Реалії".

У своєму зверненні Наталія Балух повідомила про факти переслідування її сина за проукраїнську позицію на півострові, про фабрикування кримінальної справи проти сина і в результаті - неправомірний вирок суду.

"Я, Балух Наталія Володимирівна, звертаюся до вас з гірким материнським проханням і з закликом до розсудливості та порядності! Я думаю, вам відомо, бо це ні для кого не секрет, що в Криму розгорнено широкомасштабну кампанію «боротьби з тероризмом», або як кажуть у народі - боротьби з інакомисленням. Сумніваюся, що терористична загроза в Криму насправді існує, але те, що під виглядом боротьби з тероризмом влада Криму руками працівників ФСБ і МВС розправляється з неугодними їй громадськими діячами та простими громадянами, для мене і нашої сім'ї стало доведеним фактом", - написала вона.

Жінка просить Путіна відповісти на її лист "не словом, а ділом".

Нагадаємо, Володимир Балух - житель села Серебрянка Роздольненського району Криму. Після окупації півострова він публічно висловлювався про те, що анексія Криму до складу Росії є незаконною. На знак протесту в березні 2014 року він вивісив державний прапор України на даху свого будинку. Після цього "влада" півострова почала переслідувати його. Згодом прапор зірвали, а його намагалися звинуватити в крадіжці запчастин від трактора Т-74 і автомобіля ВАЗ.

Пізніше співробітники російського ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок. Балуха засудили до виправних робіт.

4 серпня Балуха засудили до 3 років і 7 місяців у колонії-поселенні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram