ГоловнаСуспільствоЖиття

Чиновник купив в ОРДЛО обладнання для держшахти на Волині

Керівник держпідприємства вступив у змову з учасниками тендерних торгів.

Чиновник купив в ОРДЛО обладнання для держшахти на Волині
Архивное фото
Фото: www.dtek.com

Співробітники Служби безпеки викрили посадових осіб, які за допомогою корупційних схем закупили на тимчасово окупованих територіях обладнання для державної шахти у Волинській області.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Один з керівників держпідприємства "Дирекція з будівництва об'єктів" увійшов у змову з учасниками тендерних торгів на закупівлю обладнання для волинської шахти. Чиновник сформував конкурсні вимоги безпосередньо під конкретного постачальника, незважаючи на те, що обладнання технічно не відповідало проекту модернізації шахти.

"Чиновник закупив у підприємства так званої "ДНР" обладнання на майже 25 млн гривень. Для його адаптації під реальні потреби шахти було додатково витрачено 600 тис. гривень з держбюджету", - зазначили в СБУ.

Також з'ясувалося, що керівництво заводу-постачальника, перереєстрованого в Дніпропетровській області, надало свідомо неправдиві відомості про відсутність податкової заборгованості перед бюджетом, а також про те, що власником підприємства є громадянин Росії.

Керівнику підприємства та керівнику конкурсних торгів повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем). Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у квітні Верховна Рада ввела мораторій на банкрутство державних вугледобувних підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram