ГоловнаСуспільствоЖиття

Затримано ще одного підозрюваного в сутичках 9 травня в Дніпрі

Чоловік перебував у розшуку понад три місяці.

Затримано ще одного підозрюваного в сутичках 9 травня в Дніпрі
Фото: dnipr.gp.gov.ua

Правоохоронці затримали ще одного учасника масових заворушень 9 травня в Дніпрі.

Про це повідомляють на сайті обласної прокуратури.

Чоловік перебував у розшуку понад три місяці і переховувався в місті Дніпрі, де і був затриманий. 31-річному підозрюваному інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.294 КК України (масові заворушення).

Прокуратура клопотатиме про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Раніше за результатами розслідування кримінального провадження було встановлено причетність до скоєння масових заворушень  18 осіб, яким повідомлено про підозру. Серед них - троє організаторів, координатор, два "касири" і 12 активних учасників заворушень (так званих "тітушок").

У рамках розслідування проведено 38 обшуків, допитано понад 130 свідків.

Нагадаємо, в липні суд відмовився відправити за ґрати координатора заворушень 9 травня і залишив його під домашнім арештом.

9 травня в Дніпрі під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії і партії "Опозиційний блок" між ветеранами АТО, молодими людьми спортивної зовнішності і поліцією сталися сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали декілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала "швидка". Одна із сутичок сталася біля пам'ятника під час проходження колони, організованої Опоблоком, на чолі якої йшов нардеп Олександр Вілкул.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram