ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов відвідав Мар'їнку та Красногорівку

Секретар РНБО провів нараду з керівництвом АТО.

Турчинов відвідав Мар'їнку та Красногорівку
Фото: rnbo.gov.ua

У зв'язку з нещодавнім загостренням ситуації секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов відвідав Мар'їнку та Красногорівку Донецької області.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

На передовій Турчинов провів оперативну нараду з керівництвом АТО. Він особисто перевірив готовність фортифікаційного обладнання оборонних рубежів і звернув увагу військового керівництва на необхідність посилення захисту особового складу.

Фото: rnbo.gov.ua

Фото: rnbo.gov.ua

"У цих містах відбувається системне руйнування об'єктів критичної інфраструктури, гинуть і отримують поранення як військові, так і цивільні ... А в Красногорівці кілька днів тому обстрілами зруйнована школа, пошкоджено будівлю лікарні та цегельного заводу. Вважаю, що міжнародне співтовариство має дати об'єктивну оцінку військових злочинів російських гібридних військ і їхніх кремлівських кураторів", - наголосив Турчинов.

Фото: rnbo.gov.ua

Він також зазначив, що останнім часом ворог значно активізував ведення всіх видів розвідки, в тому числі повітряної, порушуючи державний кордон України.

"Так, з російських аеродромів на окуповану територію запускають БПЛА оперативно-тактичного рівня типу «Форпост», які пересуваються по окупованій території уздовж лінії зіткнення, збирають інформацію і коригують артилерійський вогонь по наших позиціях", - зазначив Турчинов.

Фото: rnbo.gov.ua

Він також повідомив, що дав наказ збивати російські безпілотники, що незаконно перетинають кордон.

"Для цього в нас є всі підстави", - додав він.

Нагадаємо, Турчинов виступив за якнайшвидше введення візового режиму з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram