ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено двох військовослужбовців

Незважаючи на перемир'я, зафіксовано 35 обстрілів з боку бойовиків.

За добу на Донбасі поранено двох військовослужбовців
Фото: Макс Левин

Незважаючи на досягнуті домовленості про режим припинення вогню, в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі зафіксовано 35 випадків застосування зброї бойовиками, в тому числі двічі - забороненої Мінськими домовленостями. У результаті двоє бійців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку терористи 15 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. З мінометів калібру 120 мм, 82 мм і стрілецької зброї обстрілювали опорні пункти під Красногорівкою, а в районі Мар'їнки застосовували 82-міліметрові міномети і гранатомети. Там само вів вогонь ворожий снайпер. Неспокійно було також поблизу Широкиного, Водяного, Павлополя, Березового і Чермалика, де терористи застосовували різнокаліберну стрілецьку зброю і гранатомети різних модифікацій. Біля Водяного і Широкиного також стріляли з БМП і 82-міліметрових мінометів.

На Донецькому напрямку в основному обстрілювали позиції ЗСУ біля Авдіївки, застосовуючи стрілецьку зброю і гранатомети. Один з опорних пунктів сил АТО ввечері досить інтенсивно обстрілювали з мінометів, в тому числі калібру 120 мм. А в районі Верхньоторецького, Зайцевого і Троїцького застосовували піхотне озброєння.

На Луганському напрямку зафіксовано вісім обстрілів. Так, після 18:00 і до півночі бандити обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї опорні пункти сил АТО в районі Кримського, Новозванівки і станції "Донець". Біля Кримського також вела вогонь ворожа БМП.

Нагадаємо, протягом середи ситуація в зоні АТО частково стабілізувалася. Було зафіксовано 10 обстрілів з боку бойовиків без застосування важкого озброєння.

Крім того, Українська сторона Спільного центру координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі підтвердила наміри дотримуватися режиму тиші в зоні проведення антитерористичної операції з 1 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram